Foto: Peter Visser

NAC maakt zich op voor revanche tegen De Graafschap

  Sport

BREDA - Voor de tweede keer in vier dagen tijd staat NAC vanavond aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Na het gelijkspel in Eindhoven wil de ploeg revanche. Dat moet vanavond thuis gaan gebeuren tegen De Graafschap.


Ondanks een mooie tweede helft lukte het NAC afgelopen vrijdag niet om drie punten mee naar huis te nemen vanuit Eindhoven. De ploeg is er daarom extra op gebrand om vanavond wél drie punten in Breda te houden. Het is een belangrijke wedstrijd voor de stand in de Keuken Kampioen Divisie. Momenteel staat Cambuur op 1 met één wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee NAC en nummer drie De Graafschap. Winnen de superboeren, dan komen ze op gelijke hoogte met NAC op 23 punten. Wint NAC, dan neemt het de koppositie terug over van Cambuur.

Vol

De verwachting is dat het Rat Verlegh Stadion goed vol zal zitten vanavond. Inmiddels zijn de B-Side en Vak G uitverkocht en zijn op de Hoofd- en Eretribune ook nog slechts enkele honderden kaarten beschikbaar. De middelste vakken op beide tribunes zijn al bijna uitverkocht en in totaal zijn er op de Hoofdtribune nog 150 kaarten en op de Eretribune nog 400 kaarten beschikbaar. 

Voordat de strijd losbarst op het veld vanavond, leven beide supportersgroepen gezamenlijk toe naar de aftrap van de kraker. Net als de voorgaande edities van dit affiche zijn supporters van de Superboeren na de lange reis vanuit Doetinchem namelijk welkom op het supportersplein voor Café Beatrix om daar een biertje (of andere versnapering) te drinken met de aanwezige NAC-supporters. 

Bronzen schild

Voorafgaand aan de wedstrijd krijgt keeper Nick Olij zijn Bronzen schild als 'beste keeper' van de eerste periode uitgereikt. Olij maakte in de eerste negen wedstrijden indruk door maar liefst vijf keer de nul te houden en verschillende malen belangrijke reddingen te verrichtingen voor NAC. Dankzij zijn prestaties werd hij verkozen tot de beste doelman van de eerste periode. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief