Spelers NAC staan 1 minuut stil op het veld als statement tegen racisme | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Peter Visser

Spelers NAC staan 1 minuut stil op het veld als statement tegen racisme

  Sport

BREDA - Vanavond kunnen de fans van NAC zich weer opmaken voor een ouderwets avondje NAC. Na de interlandperiode staat vanavond in eigen huis Jong Ajax op het programma. Tijdens die wedstrijd zullen de spelers na de aftrap één minuut stilstaan op het veld. Daarmee wordt een statement gemaakt tegen racisme. 


"Racisme? Dan voetballen we niet!" Dat is de boodschap die het betaald voetbal dit weekend gaat afgeven. Alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie starten dit weekend met een minuut waarin de spelers niet in beweging zullen komen. Zo laten de clubs hun afkeer horen tegen discriminatie en kwetsende spreekkoren op de tribunes. Aanleiding voor de actie is de situatie die vorige week plaatsvond tijdens de wedstrijd Den Bosch tegen Excelsior. Tijdens die wedstrijd legde de scheidsrechter de wedstrijd stil nadat er langdurig racistische spreekkoren kwamen vanuit de supporters van Den Bosch in de richting van Excelsiorspeler Moreira. De organisaties in het betaald voetbal betreuren deze gebeurtenissen en willen meer doen om deze misdragingen tegen te gaan. "Door schouder aan schouder iedere vorm van geweld, racisme en discriminatie te bestrijden, zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom blijft voelen in het voetbal."

Jong Ajax

Voor NAC is de wedstrijd tegen Jong Ajax de eerste na een interlandperiode. De jonge Ajacieden staan onder leiding van oud NAC-trainer Mitchell van der Gaag. Weet NAC de drie punten in het Rat Verlegh Stadion te houden, dan klimt het op de ranglijst over de Amsterdammers heen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief