Jasper Smit, winnaar 2009, in actie.
Jasper Smit, winnaar 2009, in actie.

Toppers weer present op sterk bezet toptennistoernooi

  Tennis

PRINSENBEEK - Jasper Smit en Olga Kalyuzhnaya hebben zich aangemeld voor het 34ste Heja-Plugro Sport Open van TV Prinsenbeek. Hiermee zijn de winnaars van de vorige editie aanwezig.


Jasper Smit is de huidig Nederlands kampioen en staat 9e op de Nederlandse ranglijst. Olga Kalyuzhnaya won de vorige 3 edities en staat 6e op de Nederlandse ranglijst.

Smit is niet de enige vaderlandse topper die de organisatie mag verwelkomen. Ook Arko Zoutendijk van De Lobbelaer en Marcus Hilpert, respectievelijk de nummers 11 en 15 van Nederland, hebben zich gemeld. Evenals Michel Koning (nr. 17) en Boy Wijnmalen (nr. 18). Eerder was al bekend dat André van der Bijl uit Etten-Leur in Prinsenbeek actief zal zijn. Andre staat 22ste op de Nederlandse ranglijst en is een van de trainers van TV Prinsenbeek.

Naast de Nederlandse top komen er ook nog twee ijzersterke Belgen uit de Belgische top 20. Stefan Wauters, vorig jaar kwartfinalist, en Dennis Mertens. Ook twee tennissers uit Nieuw Zeeland komen hun krachten meten met de vaderlandse top. Mikal Statham en Matthew Simpson. Samen speelden zij Davis Cup-tennis voor Nieuw Zeeland

Bij de dames zorgt Olga Kalyuzhnaya samen met Marrit Boonstra (nr. 21) en Nicole Thyssen (nr. 22) het trio speelsters uit de vaderlandse top-25. Bij zowel de dames als de heren is het deelnemersveld van het nationaal ranglijsttoernooi nog nooit zo sterk geweest.

Ook de deelname aan het reguliere open toernooi voor de categorieën 3 t/m 8 zit ‘tjokvol’. Er heeft zich een record aantal van 560 deelnemers ingeschreven. Het toernooi wordt gespeeld van zaterdag 12 t/m zondag 20 juni. De kwalificatie voor het nationaal ranglijst toernooi start op maandag 14 juni. Het hoofdschema van het nationaal ranglijsttoernooi start op woensdag 16 juni.