Thomas Schoorel in actie tijdens de eerste rond van Breda Future. foto Christiaan Hol
Thomas Schoorel in actie tijdens de eerste rond van Breda Future. foto Christiaan Hol

Grote glimlach voor winnende Schoorel op Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS – Ondanks de regen die de hele dag viel, kon er toch gespeeld worden op de banen van Breda Future. Er moesten nogal wat kwalificatiewedstrijden afgewerkt worden, maar om vijf uur werd eindelijk de eerste partij uit het hoofdtoernooi gespeeld. Niemand minder dan Thomas Schoorel maakte zijn opwachting.


Schoorel moest tegen de Indiër Jeevan Nedunchezhiyan, maar had daar niet zoveel moeite mee. Na vijf minuten konden de heren de baan alweer af dankzij een fikse bui. Daarna wilde de Amsterdammer er maar snel klaar mee zijn: 6-3, 6-2. Met een grote glimlach ging hij van de baan.

Opvallend in het kwalificatietoernooi is het grote aantal spelers uit Down Under. Maar liefst elf tennissers en tennissters meldden zich in Breda om mee te doen met de Future. Helaas eindigde voor het overgrote deel het avontuur in Breda vrijwel onmiddellijk.

Dinsdag begon de dag met aangepaste sport voor de jeugd. Twee afdelingen van Mytylschool De Schalm ontdekken op een spelende manier het tennis. Dit alles is een initiatief van de nieuwe Breedtesportcommissie. Later deze dinsdag speelt local hero Matwé Middelkoop zijn eerste pot. Hij komt uit tegen het negentienjarige supertalent Max de Vroome.