Logo bredavandaag.nl
Thuiswedstrijd Baronie-Gemert foto Perry Roovers
Thuiswedstrijd Baronie-Gemert foto Perry Roovers

Baronie mist scherpte tegen effectief Gemert

  Voetbal

IJPELAAR – Baronie kon zondag geen vuist maken tegen koploper Gemert en verloor met duidelijke cijfers. Het werd uiteindelijk 0-5 op Sportpark de Blauwe Kei.


Een geflatteerde overwinning volgens Baronie-trainer Peter Maas. “We voetbalde de eerste helft sterk, maar wisten de kansen niet te verzilveren. We missen dan ook drie aanvallers. Aan het einde van de wedstrijd nemen we alle risico door met vier spitsen te spelen. Of je dan met twee of vijf nul verliest, maakt niets meer uit.”

De Baronnen konden in de eerste helft nog goed mee en dat leverde voor de thuisploeg drie kansen op. In de 34ste minuut werd een doelpunt van Baronie afgekeurd. “Volgens de scheidsrechter maakte onze speler een aanvallende fout”, aldus Maas.

Een minuut later sloeg Gemert al toe. Gemert-speler, Erik van Rijk, ging alleen op de keeper af en rondde goed af: 0-1. “Dat is gewoon goed. Een kans, een doelpunt”, zegt Maas.

Na rust ging Baronie op zoek naar de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten. Via een doorbraak op rechts wist Gemert de bal voor de goal te brengen. Wederom wist Van Rijk te scoren: 0-2.

Maas: “Toen gingen we alles of niets spelen. De laatste 15 minuten kregen we de 3, 4 en 5 nul om de oren. Het is belangrijk weer vooruit te kijken. Volgende week tegen Rosmalen winnen, want alle zeilen moeten bij willen we bij de eerste zes eindigen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief