Logo bredavandaag.nl
Fraaie wolkenvelden boven de Haagse Beemden
Fraaie wolkenvelden boven de Haagse Beemden (Nico Koevoets)

Voorlopig zeer zacht decemberweer

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 9 december 2016

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het Europese continent ligt nog steeds een hogedrukgebied vastgeroest. Het houdt regenfronten op afstand of laat ze soms hooguit in verzwakte vorm over onze omgeving trekken.


Verwachting voor vrijdag
De dag opent met wolkenvelden, waar doorheen de zon gaandeweg de dag steeds vaker tevoorschijn komt. Het is droog bij een zwakke tot matige zuidwestenwind van 2 of 3 Beaufort. Het is boterzacht met maxima tot 11 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Ook zaterdag brengt aardig weer. Zon en wolken wisselen elkaar af en het is droog. De zuidwestenwind is met gemiddeld 3 Beaufort matig. De middagtemperaturen schommelen rond de 12 graden. In de nacht van zaterdag op zondag passeert een zwak front met enige lichte regen of motregen. Zo begint de zondag bewolkt met lokaal nog kans op een licht buitje. Wolken en regen trekken dan snel oostwaarts weg gevolgd door opklaringen vanaf het westen. De wind komt ook uit het westen en is gemiddeld 3 of 4 Beaufort. De middagtemperaturen doen een klein stapje terug naar 9 graden. Op maandag hangen er weer veel wolken boven onze omgeving. Mogelijk met lokaal een enkel licht buitje. De wind waait zwak uit het noordwesten bij kwikstanden van ca 8 graden.

Zo was het weer donderdag 8 december 2016
Maximumtemperatuur 10,0 graden
Minimumtemperatuur 6,4 graden
Neerslag: droog
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld donderdag 8 december 2016 om 19.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief