Logo bredavandaag.nl

Opklarend, maar koel

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 5 april 2017

Algemene luchtdrukverdeling
Bij Ierland ligt een hogedrukgebied. Het zendt  koele lucht naar onze omgeving. Deze lucht stroomt Brabant binnen na passage van een wolkenband woensdagochtend, een zwak koufront dat passeert.


Weersverwachting voor woensdag
De dag is begonnen met wolkenvelden. In de tweede helft van de ochtend komen er opklaringen vanuit het noordwesten en breekt de zon terug door. In de loop van de middag komen er ook stapelwolken. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort matig uit het noordwesten. De thermometer wijst in de middag ca 13 graden aan en in de wind voelt het frisjes aan.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag en vrijdag brengen koel weer met wolkenvelden. Er is weinig ruimte voor de zon. Vrijdag is de kans op wat zonneschijn  iets groter dan op donderdag. Het blijft veelal droog, op een enkel lokaal spatje regen na. De wind waait donderdag zwak tot matig (2 – 3 Beaufort) uit het noordwesten, vrijdag is de wind zwak noordelijk. Maximumtemperaturen donderdag rond 12, vrijdag rond 14 graden. Zaterdag is de kern van het Ierse hogedrukgebied opgeschoven naar het noorden van Nederland. De luchtstroming wordt dan zwak oostelijk. Er komt dan meer ruimte voor de zon en het kwik kan oplopen naar ca 17 graden.

Zo was het weer dinsdag 4 april 2017
Maximumtemperatuur 17,4 graden
Minimumtemperatuur 2,9 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 5 april 2017 om 10.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief