Logo bredavandaag.nl

Midweekse meiwarmte

  Weer

Weersverwachting voor maandag 15 mei 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Ten westen van de Britse eilanden ligt een lagedrukgebied. Het duwt een warmtefront later op maandagmiddag en maandagavond naar onze omgeving. Overdag is er eerst nog de gunstige invloed van een hogedrukgebied over Duitsland.

Weersverwachting voor maandag
Maandagochtend is het aanvankelijk zonnig. Gaandeweg de dag komen er dunne hoge wolkensluiers die vooral in de middag plaats maken voor lager gelegen dikkere wolken. Het blijft overdag droog, maar in de avonduren is wat lichte regen of motregen mogelijk. De wind waait zwak tot matig met 2 of 3 Beaufort uit het zuiden tot zuidwesten. Maximumtemperaturen van 20 tot 21 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag breekt de bewolking open en is er regelmatig zon tussen de wolken door. Het blijft droog bij een zwak windje uit zuid tot zuidwest. Er wordt wel
warmere broeierige lucht aangevoerd met temperaturen tot 23 of 24 graden. Woensdag wordt de warmste dag van de week met maxima tot 28 graden. Overdag is het mooi en droog met zonneschijn. De wind komt zwak uit het zuidoosten.

Vanaf woensdagavond toenemende kans op een lokale regen- of onweersbui. Dat leidt een koelere donderdag in met meer wolken en enkele buien.

Zo was het weer op Moederdag, zondag 14 mei 2017
Maximumtemperatuur 20,9 graden
Minimumtemperatuur 9,3 graden
Weersverwachting opgesteld zondag 14 mei 2017 om 22.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief