Logo bredavandaag.nl

Het weer voor maandag: Recordwarm

  Weer

Weersverwachting voor maandag 16 oktober 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Bij Ierland liggen de restanten van de tropische orkaan Ophelia. Ze geselt de Ierse kusten met windsnelheden tot 150 km/uur. In onze omgeving zorgt ze voor zeer warme lucht vanuit Portugal en Spanje.

Weersverwachting voor maandag
Het wordt opnieuw zonnig en zeer warm voor de tijd van het jaar. Het is droog weer met her en der wat onschuldige wolkensluiers. De zuidenwind is met gemiddeld 3 Beaufort matig. De temperaturen reiken vanmiddag tot een zomerse 25 graden, lokaal mogelijk tot 26 graden. Dat zijn recordhoge temperaturen voor 16 oktober. Maandagmiddag bevindt het kwik zich liefst 10 graden boven normaal!

Het weer voor de volgende dagen
Het fraaie herfstvakantieweer is nog niet meteen voorbij. Wel passeert in de nacht naar dinsdag een zwak regenfront. De dinsdag begint met wolkenvelden van dit front. In de loop van de ochtend opklarend en wisselend bewolkt. De zuidwestenwind is dan met 3 Beaufort matig. Het is dan met 20 graden minder warm, maar nog altijd aangenaam. Woensdag opnieuw mooi najaarsweer met aardig wat ruimte voor de zon naast wat wolken. Het is droog en met een zwakke tot matige zuidenwind wordt het 21 graden. Vanaf donderdag gaat het stilaan wel wisselvalliger worden met geleidelijk lagere temperaturen en toenemende regenkansen.

Zo was het weer op zondag 15 oktober 2017
Maximumtemperatuur 23,3 graden
Minimumtemperatuur  8,8 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld maandag 16 oktober om 10.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief