Logo bredavandaag.nl
Nico Koevoets

Winderige ochtend, nadien regen

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 23 november 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied nabij Noorwegen duwt een koufront over Nederland oostwaarts. Voorafgaand aan dit koufront met regen trekt een stevig windveld van de Noorse depressie in de nacht en ochtend over onze streken.

Weersverwachting voor donderdag
In de nacht en ochtend waait het stevig met een (vrij) krachtige wind van gemiddeld 5 of 6 Beaufort uit het zuidwesten. Er zijn rukwinden tot 70 - 75 km/u (stormachtig/stormkracht) mogelijk. Verder is het meestal bewolkt. Aanvankelijk is het in de ochtend droog en kan het 13 tot 14 graden worden. Vooral in de middag en begin van de avond gaat het enige tijd regenen.

Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag is het bewolkt met geruime tijd regen. Zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind van 2 tot 3 Beaufort. De temperatuur doet een stapje terug naar 11 graden. Zaterdag is met 9 graden nog minderzacht. De zuidwestenwind draait naar noordwest en is meest matig. Het is wisselend bewolkt met wolken en wat zon. Plaatselijk vallen er enkele regenbuien. Zondag opnieuw wisselend bewolkt en buiig. Er kan dan ook een hagelbui tussen de regenbuien voorkomen. De westen- tot noordwestenwind is gemiddeld matig.
Met maximaal 8 graden voelt het kil aan.

Zo was het weer op woensdag 22 november 2017
Maximumtemperatuur 13,8 graden
Minimumtemperatuur  9,2 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 22 november om 22.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief