Logo bredavandaag.nl
Nico Koevoets

Onstuimige donderdag met wind en regen

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 7 december 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een diep lagedrukgebied noord van Schotland duwt een tweetal regenfronten over de Lage Landen.

Weersverwachting voor donderdag
Het is meestal bewolkt, maar aanvankelijk wel droog. In de loop van de ochtend volgt er nu en dan regen. Tijdens de middaguren kan het tijdelijk stevig door regenen. Tegen en in de avond volgen opklaringen. De wind waait gemiddeld matig tot vrij krachtig (4 - 5 Beaufort) uit het zuiden tot zuidwesten. Er zijn rukwinden mogelijk tot 75 km/uur. In de avond draait de wind naar het westen. Het wordt volgens de thermometers nog ca 9 graden, maar gevoelsmatig voelt dat anders aan.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag in de achterkamer van het eerder genoemde lagedrukgebied wordt koudere lucht aangevoerd, vooral in de bovenlucht. Met wind van zee brengt dat een wisselende bewolking vergezeld van winterse buien (regen, hagel en/of natte sneeuw). Nu en dan schijnt de zon. De wind waait matig uit west tot noordwest, Maximumtemperaturen terug naar 5 graden.

Zaterdag weinig verandering. Opnieuw wisselend bewolkt met winterse buien. De wind waait opnieuw uit west tot noordwest, en blijft qua sterkte hetzelfde. De maxima schommelen dan rond 4 graden. In de nacht naar zondag minima rond het vriespunt. Zondag overdag zijn er aanvankelijk opklaringen, later toenemende bewolking gevolgd door mogelijk winterse neerslag. De soort neerslag is afhankelijk van de koers van het lagedrukgebied. De wind waait matig uit het zuidwesten en de temperatuur klimt naar ca 3 graden.

Zo was het weer op woensdag 6 december 2017
Maximumtemperatuur 9,1 graden
Minimumtemperatuur 6,8 graden
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 6 december om 22.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief