Logo bredavandaag.nl
Winters getinte bui boven Breda
Winters getinte bui boven Breda (Nico Koevoets)

Grijs weer: de donkere dagen voor Kerst

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 22 december 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Op het oostelijk deel van de Atlantische Oceaan, het zeegebied ten westen van Frankrijk om precies te zijn, ligt een krachtig hogedrukgebied. Aan de noordoostflank van dit druksysteem ligt Nederland in een zachte vochtige noordwestelijke luchtstroming.

Weersverwachting voor vrijdag
Het is vrijdag, net zoals de afgelopen drie dagen grijs bewolkt weer. De wolken hangen laag en lokaal komt ook mist voor. Evenzo lokaal kan er wat motregen vallen. Geen grote hoeveelheden. Er waait een zwak noordwestenwindje van gemiddeld 2 Beaufort. Verder wijzen de thermometers zachte waarden aan van ongeveer 9 graden. Echter met al dat vocht buiten voelt het kil aan.

Het weer de volgende dagen
Er zit weinig smaak aan het weer de komende dagen. Het blijft steeds grijs bewolkt, wel neemt de kans op neerslag en de kans op mist af. Zo is het zaterdag veelal bewolkt, maar overwegend droog. Er staat een matige zuidwesten- tot westenwind van 3 Beaufort. Kwikstanden rond de 10 graden. Voor zondag weinig verandering, met dat verschil dat de wind zuidwestelijk is en in kracht toeneemt naar 4 tot 5 Beaufort (matig tot vrij krachtig). Ook maandag, Eerste Kerstdag, weinig nieuws onder de horizon. Grijs bewolkt weer, veelal droog en een matig zuidwestenwindje (3 tot 4 Beaufort). Maximumtemperaturen overdag 9 tot 10 graden, in de Kerstnacht temperaturen rond 7 graden.

Zo was het weer gisteren, donderdag 21 december 2017
Maximumtemperatuur 10,0 graden
Minimumtemperatuur    7,5 graden
Neerslag                             0,7 mm

Astronomische winter
De astronomische winter is donderdag 21 december 2017 om 17.28 uur begonnen. De Zuidpool ligt de hele dag in de zon, op de Noordpool is het constant nacht. Bij ons op het Noordelijk Halfrond zijn de dagen nu kort en de nachten lang. Op het Zuidelijk Halfrond is het precies andersom.

Weersverwachting opgesteld vrijdag 22 december 2017 om 10.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief