Logo bredavandaag.nl
Sterk wisselend weer tijdens hemelvaartsweekend
Sterk wisselend weer tijdens hemelvaartsweekend (creativecommons)

Sterk wisselend weer tijdens hemelvaartsweekend

  Weer

BREDA - De temperatuur schiet dit hemelvaartsweekend alle kanten op en het weerbeeld wisselt sterk, dat meldt Weeronline. Na een zonnige week is hemelvaartsdag ineens fris.


Hemelvaartsdag
Tijdens Hemelvaart is het fris met 13-17 graden en is het aanvankelijk buiig, maar vanuit het zuidwesten en westen breekt vanmiddag de zon goed door. Door een vrij stevige westen- tot noordwestenwind wordt het vanmiddag niet warmer dan 13 à 14 graden op de stranden, 15-16 in het noorden, midden en zuiden en 17 in het (zuid)oosten. Een enkel buitje blijft in het hele land mogelijk. Vanuit het zuidwesten breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Vanavond klaart het overal breed op. 

Vrijdag
Vrijdag wordt een zonnige lentedag. Het wordt 16 graden op de Wadden tot 20 graden in het zuidoosten en er waait een zwakke zuidoostenwind. Aan de kust is in de middag kans op zeewind.

Zaterdag
Zaterdag warmt het verder op naar 20 tot 26 graden. De zon moet dan sluierbewolking naast zich dulden. Vanaf zaterdagavond is kans op buien en wordt het flink frisser. ‘s Middags kunnen verspreid over het land ook stapelwolken ontstaan en in de avond is vanuit het zuidwesten kans op enkele regen- en onweersbuien. 

Zondag, Moederdag
De kans op buien is tijdens Moederdag groot. Er is veel bewolking. De maxima komen dan uit op 14-18 graden. Na het weekend is het licht wisselvallig met soms een bui, maar ook geregeld zon. Door een westenwind wordt het 15-19 graden. Dat zijn normale temperaturen voor half mei.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief