Het wordt vanmiddag fraai najaarsweer. Terrasjesweer.
Het wordt vanmiddag fraai najaarsweer. Terrasjesweer. (Foto: Nico Koevoets.)

Mooie opklaringen en vrij warm

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 11 september 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Brabant ligt vandaag in de warme sector van een lagedrukgebied bij IJsland. Het koufront van dit lagedrukgebied, ligt vandaag boven de Britse eilanden en trekt morgen langzaaam over Nederland. Achter dit front is de lucht een stuk koeler.

Weersverwachting voor dinsdag 11 september 2018
Vandaag blijft het droog. De zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, doch de zon krijgt vanmiddag de overhand. Er wordt warme lucht aangevoerd vanuit Frankrijk, het kan 24, lokaal misschien wel 25 graden worden. De zuidwestenwind is gemiddeld matig met 4 Beaufort, maar vooral langs de waterkant en in open gebieden zijn vlagerige rukwinden tot 50 km/u mogelijk.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag wordt een bewolkte dag. Aanvankelijk is het nog droog met lokaal misschien een streepje zon. Verder gaat er in de loop van de dag nu en dan motregen of lichte regen vallen (kleine hoeveelheden). De wind waait matig met 3 Beaufort uit het noordwesten. De maximumtemperatuur reikt tot 20 graden en doet een stapje terug. Op donderdag klaart het terug op. Zon en wolken gaan elkaar afwisselen en het blijft droog. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit het noordwesten of noorden. Deze wind voert frissere lucht aan met maxima tot 19 graden. Vrijdag loopt het kwik alweer uit naar 22 graden. Het is droog met zon en wat wolken. De wind is zwak en veranderlijk en draait van noordoost naar west.

Zo was het weer gisteren (maandag 10 september 2018)
Maximumtemperatuur    22,9 graden
Minimumtemperatuur     14,5 graden 
Neerslag                         droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 11 september 2018 om 11:00 uur
 

Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief