Het wordt de komende dagen zachter, maar ook wisselvalliger.
Het wordt de komende dagen zachter, maar ook wisselvalliger. (Foto: Nico Koevoets.)

Maandag regen en natte sneeuw, daarna zachter

  Weer

Weersverwachting voor maandag 4 februari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied dat over de Noordzee trekt duwt haar frontensysteem over Nederland. In de loop van maandag brengt dat neerslag.

Weersverwachting voor maandag 4 februari 2019
In de nacht naar maandag vriest het licht. Overdag is het meestal bewolkt, maar aanvankelijk droog. Op het eind van de ochtend of aan het begin van de middag gaat het regen. Er kan tijdelijk ook wat natte sneeuw vallen. De wind waait matig uit het zuiden met gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen rond 3 graden. Het voelt kil aan.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag begint de dag mogelijk lokaal met mist(banken). Overdag wisselen zon en wolken elkaar af. Vooral in de middag geraakt het bewolkt en in de avond gaat het regenen. De zuidenwind die in de ochtend zwak is (1 tot 2 Beaufort) trekt in de avond aan naar matig. Het kwik reikt tot een graad of 6. Woensdag is het bewolkt, doch meestal droog. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en is matig. Het wordt met 9 graden nog een stuk zachter. Zacht is het ook op donderdag met opnieuw 9 graden. Verder komt de wind uit het zuidwesten (4 Beaufort) en aanvankelijk regent het. Later op de dag opklarend met een wisselende bewolking en lokaal nog een regenbui.

Zo was het weer gisteren (zondag 3 februari 2019)
Maximumtemperatuur                plus7,0 graden
Minimumtemperatuur                  min3,5 graden
Neerslag                                          0,9 mm

Weersverwachting opgesteld zondag 3 februari 2019 om 22:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief