Het wordt een fraaie maandag. Lekker weer voor op een terrasje.
Het wordt een fraaie maandag. Lekker weer voor op een terrasje. (Foto: Nico Koevoets)

Weerbericht Breda: 'Een mooie zomerdag na week van extreme hitte'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor maandag 29 juli 2019


Algemene luchtdrukverdeling
De luchtdruk is relatief hoog boven Nederland. Er ligt een klein lagedrukgebiedje over Nederland heen.

Weersverwachting voor maandag 29 juli 2019
Na de extreme hitte van vorige week en het koele regenachtige weer van afgelopen weekend, wordt het maandag een mooie zomerdag. Het wordt een zonnige en droge dag met aangename temperaturen. Het kwik loopt uiteen van 23 graden in het westen van Brabant tot 24, lokaal 25 graden in het midden en oosten van Brabant. Verder zijn er in de loop van de dag wat stapelwolken. De wind waait zwak uit het zuidoosten met gemiddeld 1 of 2 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag wordt het qua temperatuur een voluit zomerse dag met maxima van 24 tot 27 graden. Het is zonnig, maar gaandeweg de dag komen er wel meer wolken.Later op de middag en in de avond is er kans op een lokale regen- of onweersbui. De zuidenwind is gemiddeld matig, met 3 Beaufort. Vanaf woensdag wordt het wat wisselvalliger en ook wat minder warm. Er staat woensdag een matige westenwind van 3 of 4 Beaufort en de temperaturen stokken bij 22 of 23 graden. Verder is het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buien. Donderdag verandert er weinig in het algemene weerbeeld. Met dat verschil, dat de buiigheid tijdelijk wat minder groot is. D.w.z. alleen heel lokaal valt er een verdwaalde bui. De wind waait donderdag zwak uit het zuiden en de maxima schommelen rond de 23 graden.

Zo was het weer gisteren (zondag 28 juli 2019)
Maximumtemperatuur        19,1 graden
Minimumtemperatuur         16,5 graden
Neerslag                             4,7 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 29 juli 2019 10:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief