Geribbelde wolkenvelden maandagmiddag van een opkomend regenfront
Geribbelde wolkenvelden maandagmiddag van een opkomend regenfront (Foto: Nico Koevoets)

Weerbericht in Breda: 'Regenbuien blijven komen'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor woensdag 2 oktober en de rest van deze week.


Weersverwachting voor woensdag 2 oktober 2019

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied ligt boven het noorden van Scandinavië. Op de Noordelijke IJszee oost van IJsland ligt een hogedrukgebied met een uitloper naar de Britse eilanden. Tussen beide systemen in staat een noordwestelijke luchtaanvoer met buien vanaf de Noordzee. Op de zuidelijke Atlantische Oceaan liggen de restanten van de tropische storm Lorenzo. Deze restanten zullen vrijdag Nederland passeren als een normaal lagedrukgebied met flink wat regen.

Weersverwachting voor woensdag 2 oktober 2019
Na de natte start van oktober, lokaal 20 mm of zelfs wat meer gisteren, komen er ook vandaag buien opdraven. Het is wisselend bewolkt met reeds in de ochtend al een enkele lokale bui. Tijdens de middaguren worden ze groter in aantal. Daarbij is kans op een enkele donderslag en ook fraaie regenbogen behoren tot de mogelijkheden. De noordwestenwind is gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort. Verder vanmiddag maximumtemperaturen tot een graad of 14, 15, als de zon er soms even is.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag opnieuw wisselend bewolkt, maar wel met wat meer ruimte voor de zon. De buienkans neemt duidelijk af, doch een enkele lokale verdwaalde bui blijft mogelijk. De wind is zwak westelijk geworden door drukstijgingen boven Frankrijk. Het kwik loopt in de middag op naar ongeveer 16 graden. Vrijdag passeren de restanten van de tropische storm Lorenzo. Vooral vrijdagochtend brengt dat regen met zich mee. Op uitgebreide schaal kan er in Brabant wel weer meer dan 10 mm regen vallen. De zuidwestenwind is matig, gemiddeld 3 Beaufort. De temperaturen reiken tot 17 graden. Zaterdag wordt het rustiger weer. Het is dan droog met een zwakke noordoostenwind van 2 Beaufort. In de loop van de dag breken de wolken en verschijnt nu en dan de zon. Het kwik komt dan uit op ongeveer 16 graden.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 1 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        20,6 graden
Minimumtemperatuur         13,8 graden
Neerslag                            19,8 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld woensdag 2 oktober 2019 om 10.00 uur.

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief