Afbeelding

Jonge ondernemers halen TEDx naar Breda

Zakelijk

BREDA – 'Ideas worth spreading', oftewel ideeën die het verspreiden waard zijn. Dit is de slogan van TEDx, een wereldwijd netwerk om mensen te inspireren, in gesprek te brengen en ideeën over een bepaald onderwerp te delen. 30 november vindt er een bijeenkomst plaats bij de NHTV.

TEDxBredaSimulcast, zo heet de bijeenkomst. Er komen verschillende sprekers en er worden TEDTalks op video afgespeeld. Vorig jaar was er een TEDxAmsterdam waar allerlei jongeren met de meest uiteenlopende ideeën op af kwamen. Breda verdient dit ook, dachten vier jonge ondernemers toen.

TEDx wil graag de discussie over ondernemen in het middelbaar- en hoger onderwijs laten losbarsten zodat ondernemende jongeren met goede ideeën weten wat ze van hun school kunnen verwachten. Daarnaast weet de school door middel van de ideeën wat ze van de kinderen kan verwachten.

Op de bijeenkomst komen onder meer de oprichters van ThocoBags spreken. ThocoBags wordt gerund door twee ondernemers van veertien jaar en zij komen hun ervaringen delen over de combinatie van ondernemen en het onderwijs.

De dag duurt van 13.00 uur tot 19.00 uur. Er is maar een beperkt aantal plaatsen voor deelnemers. Voor meer informatie over de aanwezige sprekers en de rest van het programma, kijk op http://www.sbmmultimedia.nl/tedsite/programma.php

TED's Top 10 Talks (as of 2008) from TED on Vimeo.