Sinds kort in de lucht vanuit Breda: webshop
Sinds kort in de lucht vanuit Breda: webshop

Bredaas Bestsellers.nl gaat strijd aan met Bol.com

Zakelijk

MINERVUM – Een nieuwe webshop. Bredaas nog wel. Waarom? “Omdat de tijd er nu rijp voor is”, zo vinden de Bredase ondernemers Wim van Os en Tom Rops. Dus startten ze met Bestsellers.nl. “Ons verschil met Bol? Wij zijn goedkoper.”

Die zit. Wim van Os is trots op de site die hij samen met Rops neer heeft gezet. Oranje gekleurd, ‘want gezellig, Nederlands en vertrouwd’, probeert het Bredase bedrijf vanaf het Minervum de wereld van de webwinkels binnen te dringen.

De van origine reclameman, Van Os was eigenaar van FS Publicity aan de Baronielaan, mag nu aan de slag om zijn eigen kindje aan te prijzen bij de rest van de Nederland. “Jarenlang heb ik dat werk voor andere merken gedaan, maar dat ik dit nu voor ons eigen product doe is eigenlijk een grotere uitdaging. Het is ook veel leuker, want nu moeten we het zelf terugverdienen.”

Zijn compagnon en techneut Rops stak de achterkant van de site in elkaar. “Je moet je voorstellen dat we elke dag updates hebben van ons aanbod, elke nacht komen er nieuwe producten bij. Om alles goed voor elkaar te krijgen zijn we een jaar bezig geweest met de voorbereidingen.”

Zevenhonderdduizend producten
De webshop heeft nu meer dan zevenhonderdduizend producten in de schappen. Bestsellers.nl verwacht dat voor het eind van het jaar de kaap van een miljoen gepasseerd moet zijn. In de ‘schappen’ nu dvd’s, cd’s, boeken, e-books. E-readers, sieraden en juwelen. “En later ook elektronica.”

Die producten staan overigens niet fysiek in Breda. Bestsellers.nl zorgt ervoor dat de bestellingen rechtstreeks vanaf de leveranciers naar de klanten gaan. “Met als resultaat dat je bestelling de volgende dag meestal al in huis is”, vertelt Van Os. “Het was eigenlijk ons idee om alleen e-books te doen, maar gaandeweg hebben we besloten meer aan te gaan bieden. Het domein is te mooi voor maar één productgroep.”

Al vijftien jaar idee
Het idee voor de webshop bestond al langer, vertelt Van Os. “Ik heb het domein al zo’n vijftien jaar in mijn bezit. Je kunt zeggen dat we gewacht hebben totdat Bol.com z’n aanloopverliezen heeft goedgemaakt. Die periode slaan wij over.”

Maar goedkoper dan Bol.com? “Dat lijkt grootspraak, maar het verschil zit hem bijvoorbeeld al in de verzendkosten. Wij rekenen in elk geval tot 1 januari geen verzendkosten. Op een cd of dvd kan dat tot wel dertig procent schelen.”

Eerste resultaten bemoedigend
De eerste resultaten, de shop heeft een stille opening achter de rug, zijn bemoedigend, stelt Van Os.“We merken dat we relatief weinig bezoekers nodig hebben om kopers te krijgen. De mensen hebben het idee, door de naam waarschijnlijk, dat ze bij een al jaren bekende shop winkelen. Dat is mooi natuurlijk. Het wekt vertrouwen.”

www.bestsellers.nl