http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/43166/2011-02-10/heja-verhuist-naar-monumentale-villa-vrederustfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/43166/2011-02-10/heja-verhuist-naar-monumentale-villa-vrederustfoto Erik Eggens

HEJA verhuist naar monumentale Villa Vrederust

  Zakelijk

OVERAKKER – Van een industrieterrein naar een monumentale villa in een rustige wijk. Projectontwikkelaar HEJA heeft het goed bekeken. De projectontwikkelaar betrekt maandag 14 februari Villa Vrederust aan de Overakkerstraat.


Projectmanager Arjan Bol van het bedrijf Bolwerk legt deze week de laatste hand aan de verbouwingswerkzaamheden in en aan de villa. “Die is nu helemaal geïsoleerd”, legt hij uit. “We hebben de villa eerst helemaal gestript. Daarna hebben we de muren geïsoleerd, de buitenmuren van de villa van een verflaag voorzien die vocht door laat.”

HEJA houdt zich momenteel bezig met het opleveren van energieneutrale woningen. Zo is de villa nu ook bijna energieneutraal. “We hebben de villa voorzien van klimaatplafonds met een warmte/koude opslag. Die is weer aangesloten op bronnen die 100 meter diep in de grond zitten”, aldus Bol.

Het huidige pand van HEJA op industrieterrein Steenakker was geruime tijd te klein voor de projectontwikkelaar van directeur Jan Hoppen. Dit weekend verhuist HEJA met het bedrijf naar de villa. Maandag moet die helemaal operationeel zijn.

De vorige bewoner van de villa was Aad Ouborg met zijn bedrijf Princess. Hij verhuisde naar Princehage.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief