Bredanaar biedt Peugeot 107 voor weinig geld

  Zakelijk

BREDA – Drooove, the smart way to drive your car. Met deze slagzin wil directeur van Drooove Willem Avontuur zijn Peugeotjes 107 gaan aanbieden. Zijn geheim? Reclame op de auto's.


De reclame moet de auto's beschikbaar maken voor mensen met een klein budget. “Als je het vergelijkt met het leasen van een 107 is dit veel goedkoper”, vertelt Avontuur enthousiast. “Je bent de helft minder kwijt.” De Peugeots gaan 179 euro per maand kosten met een looptijd van twee jaar. Dat kan omdat de auto’s worden bedrukt met reclame-uitingen of bedrijfslogo’s waardoor de berijders tegen een niet al te hoge prijs mobiel kunnen zijn. “Vooral voor studenten is dit handig. Maar net zo goed zestigplussers. De auto is voor iedereen geschikt.”

De reclame die op de autootjes staat is zeer gevarieerd. Kan het dan zo zijn dat je als jongen van net twintig rond moet rijden met maandverbandreclame? "Nee, het worden nette advertenties", reageert Avontuur lachend. "Als bestuurder zul je niet met maandverband of bijvoorbeeld seksadvertenties op je auto rondrijden."

De directeur heeft deze wagentjes uitgezocht omdat ze in hun segment de zuinigste waren. “We hebben ook nagedacht over elektrische auto’s, alleen waren die veel duurder. Later in het jaar hopen we er nog een model aan toe te voegen.”