Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

36 fietsers op de bon voor rijden zonder licht

Politie

STEENAKKER - 39 fietsers zijn dinsdagmorgen bekeurd bij een controle op de Lunetstraat. Die controle vond plaats tussen 07.00 en 08.15 uur. Agenten controleerden passanten op het voeren van verlichting, maar nam in de controle ook andere overtredingen mee.

In totaal passeerden zo'n 250 tweewielers de controle, daarvan kregen 36 fietsers een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was. "Wie niet goed zichtbaar is door slechte verlichting is eerder slachtoffer van een verkeersongeval omdat hij over het hoofd wordt gezien door het andere verkeer", geeft de politie nogmaals aan.

Verder kregen drie personen een bekeuring, daarbij werd een bromfietser beboet omdat hij op het fietspad in plaats van de weg reed, één persoon reed door een rood verkeerslicht en één personenauto reed zonder voldoende zicht door de voorruit.

Bij de controle deelden de agenten aan de passanten lampjes uit om hen te wijzen op het belang van goede verlichting in de donkere ochtend en avond in deze tijd van het jaar.