Afbeelding
Tom van der Put

Beruchte auto-inbreker opgepakt in Heuvel

Politie

BREDA - Een beruchte auto-inbreker is in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad betrapt. De man zit voorlopig vast en wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.


Getuigen gezocht
Getuigen waarschuwden de politie toen ze de 37-jarige man zagen rondzwalken in de Sint Maartenstraat. Een aantal getuigen ging naar buiten en spraken de verdachte aan. Ze bleven bij hem in de buurt, totdat de politie arriveerde. Bij de arrestatie vonden de agenten in de kleding van de verdachte een gestolen multimeter terug. Het bleek dat er in diverse auto's was ingebroken. Een aantal gedupeerden heeft de politie al gesproken. Benadeelden die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Veelpleger
De 37-jarige verdachte uit Breda is een zogenaamde ‘veelpleger’. Dat houdt in dat hij in vijf jaar meer dan tien keer een processen verbaal kreeg, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers dan ook actief aan het opsporen.