-foto-alex-schmidt-shutterstock
-foto-alex-schmidt-shutterstock

19-jarige Bredanaar misdraagt zich in Raamsdonksveer

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een 19-jarige jongen uit Breda is zaterdagnacht bij het uitgaan in Raamsdonksveer aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Rond 04.00 uur werd door beveiligers gemeld dat er een vechtpartij ging plaatsvinden in de Emmastraat. Daar troffen ze een groep van ongeveer 20 personen aan, waarin wat duw- en trekwerk plaatsvond. De vechtpartij werd in de kiem gesmoord en de meeste mensen vertrokken. Een vriendengroepje bleef achter. Zij probeerden een van hen, de 19-jarige jonge uit Breda, mee naar huis te krijgen. Hij bleef de boel opjutten en uitdagen en schold de aanwezige agenten uit. Toen hem meerdere malen werd verzocht te vetrekken en hij dit niet deed, werd hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Tijdens het transport daar naartoe beledigde en bedreigde hij de agenten. Toen hij werd ingesloten troffen de agenten een flink pak geld bij de jongen aan. Er werd onderzoek naar gedaan. Alle briefjes van 50 en 20 bleken vals te zijn. 

De jongeman zit nog steeds vast en zal vandaag gehoord worden over de strafbare feiten waarvan hij wordt verdacht.