De schutter lost meerdere kogels op de auto met daarin de twee kickboksers.
De schutter lost meerdere kogels op de auto met daarin de twee kickboksers. Foto: Opsporing Verzocht
MET VIDEO

‘Onervaren’ schutter schiet op twee kickboksers bij Bredase sportschool

Door: Olaf Knook Politie Uitgelicht

BREDA - Het programma Opsporing Verzocht heeft gisteravond beelden gedeeld van de liquidatiepoging op twee kickboksers bij een sportschool in Breda. De schutter vuurde van dichtbij op een auto bij de sportschool aan de Druivenstraat, waarin de twee mannen zaten. Ondanks de vliegende kogels werden ze wonder boven wonder niet geraakt.

De politie heeft dinsdagavond beelden vrijgegeven van het schietincident tijdens een uitzending van het programma Opsporing Verzocht. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe op dinsdag 12 december een 31-jarige professionele kickbokser en zijn sparringpartner van dichtbij werden beschoten. Ze waren op dat moment op trainingskamp bij een Bredase sportschool aan de Druivenstraat. Volgens diverse media gaat het onder andere om de Poolse kickbokser Arek Wrzosek.

Pistool in rechterjaszak

De kickboksers waren ‘s ochtends bezig met hun training toen de schutter bij de sportschool arriveerde. Hij parkeerde zijn Toyota Yaris, een huurauto, iets verderop op een parkeerplaats en wachtte geduldig tot beide mannen naar buiten kwamen. Toen de kickboksers klaar waren met hun training en in hun auto stapten, benaderde schutter hen. Hij haalde een pistool uit zijn rechterjaszak en vuurde meerdere schoten af op de auto waarin de mannen zaten.

Tekst gaat verder onder de foto


De schutter - Opsporing Verzocht

Meerdere schoten gelost

Een aantal kogels belandt in de auto. De twee inzittenden raken in paniek. Het is een wonder dat ze niet geraakt zijn. “Een paar centimeters naar links of naar rechts en ze waren zeker geraakt”, aldus een politiewoordvoerder in de uitzending. Ook zijn er twee kogels door de ruit van de sportschool gegaan.

Na het schietincident vlucht de schutter over het bedrijventerrein richting de Oosterhoutseweg. Daar kleedt hij zich om en wordt even later opgepikt door de bestuurder van een zwarte Opel Corsa, bij wie hij in de auto stapt.

Tekst gaat verder onder de foto


De plaats delict - Olaf Knook

‘Een vergissing’

De schutter heeft een donkere huidskleur en er is gehoord dat hij Nederlands sprak met een buitenlands accent. Op de beelden is te zien dat zijn linkerhand in het verband zat. “Hij lijkt weinig ervaring te hebben met vuurwapens”, vervolgt de politiewoordvoerder. Het motief is onduidelijk. “De slachtoffers zeggen dat ze met niemand problemen hebben. Ze denken dat het een vergissing moet zijn.”

Oproep politie
Wie is de schutter? Waar kan de politie hem vinden? Wat kan het motief zijn voor het schietincident? Wie bestuurden de Opel Corsa en de Toyota Yaris?
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

Bekijk hier de beelden