Afbeelding
Foto: Boost Productions

Breda past parkeerverbod op Markt Prinsenbeek niet aan

Door: Hanneke Marcelis Politiek

PRINSENBEEK - Het parkeerverbod op de Markt van Prinsenbeek dat sinds 1 januari iedere donderdagavond vanaf 22.00 uur geldt, wordt niet aangepast. Dat heeft het college laten weten in reactie op vragen van de VVD. Het verbod is ingesteld vanwege de vrijdagse weekmarkt.

Bekenaren mogen sinds 1 januari op donderdagen niet meer parkeren op de Markt na 22.00 uur. Dan moet de Markt leeg zijn voor de weekmarkt op vrijdag. Voor 1 januari gold het parkeerverbod pas vanaf vrijdagochtend 05.00 uur. Het nieuwe verbod vanaf 22.00 uur is vervelend voor de bezoekers van de horeca, stelt de lokale VVD. Daarom pleitte de partij er bij het college voor om het verbod terug aan te passen. Maar dat gaat niet gebeuren, laat het college nu weten.

“Vanaf 1 januari 2023 is de markt verzelfstandigd. Dit wil zeggen dat de organisatie is belegd bij een zelfstandige stichting. De gemeente moet het marktterrein contractueel uiterlijk om 5:00 uur auto vrij opleveren. Echter indien er pas om 5:00 uur een wegsleepverbod van toepassing is en er nog auto’s staan kan niet aan die verplichting worden voldaan. We hebben er daarom voor gekozen om het tijdstip te vervroegen naar 22:00 uur. Dit tijdstip heeft als bijkomend voordeel dat de Boa’s in de avond al kunnen controleren of het terrein leeg is. Indien er dan nog voertuigen staan kunnen zij trachten de kentekenhouder telefonisch te bereiken of aan de deur te gaan. Dit zorgt er voor dat kentekenhouders zelf de voertuigen nog kunnen verplaatsen en er niet gesleept hoeft te worden wat extra kosten én frustratie voor de kentekenhouder met zich mee brengt.” Er komt daarom geen verandering in het parkeerverbod. Ook al weet het college dat de horeca niet bij is met het verbod op donderdagavond. “Wij begrijpen dat een verandering altijd even wennen is, maar er is op het marktplein of in de omgeving van de Markt in Prinsenbeek voldoende parkeergelegenheid in de avond om een voertuig te parkeren.”