Afbeelding
Foto: VVD Breda

Bavelse Arnoud van Vliet voorgedragen als nieuwe wethouder

Door: Hanneke Marcelis Politiek Uitgelicht

BREDA - Na de aankondiging van het vertrek van wethouder Boaz Adank, draagt de Bredase VVD nu Arnoud van Vliet (57) voor als de nieuwe wethouder. Hij wordt op 29 februari voorgedragen in de gemeenteraad om geïnstalleerd te worden. Van Vliet is woonachtig in Bavel en werkt op dit moment bij Berenschot als Senior Managing Consultant. 

Als Senior Managing Consultant helpt Arnoud van Vliet verschillende Colleges van B&W door heel Nederland met hun complexe vraagstukken. Sinds 2018 is Van Vliet raadslid in de gemeente Breda. 

Fractievoorzitter Martijn Meeuwissen: “Met Boaz verliezen we niet alleen een gewaardeerde collega, maar ook iemand die door zijn ervaringen van de afgelopen 14 jaar van de hoed en de rand weet binnen de Bredase politiek. Mede hierom ben ik blij dat we met Arnoud iemand binnen halen die 37 jaar ervaring heeft binnen het openbaar bestuur. Arnoud heeft de afgelopen jaren bewezen een grote passie te hebben voor de stad en onze dorpen. Onze fractie heeft er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring en energie een grote toevoeging gaat zijn om ons ambitieuze bestuursakkoord verder tot uitvoering te brengen.” 

Ongelofelijke eer

“Het is een ongelofelijke eer dat de fractie mij heeft voorgedragen om een plek in te gaan nemen in het college”, vertelt Van Vliet. “Ik kijk er naar uit om in deze bestuurlijke rol, samen met mijn collega’s van het college en met de gemeenteraad, mooie resultaten te gaan bereiken voor onze stad, wijken en dorpen.” 

Arnoud van Vliet is gekozen na een zorgvuldig doorlopen intern proces. Niek Lobé, de afdelingsvoorzitter van de Bredase VVD, heeft dit mede begeleid. “Ik ben trots op de manier waarop de fractie tot een besluit is gekomen en heb er alle vertrouwen in dat Arnoud het goede doet voor onze stad, wijken en dorpen. Als VVD team blijven we werken voor onze inwoners en ondernemers”, aldus Lobé.