Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Na 9 jaar neemt Boaz Adank afscheid als wethouder van Breda

Door: Hanneke Marcelis Politiek

BREDA - Vandaag is de laatste werkdag als wethouder voor Boaz Adank. De VVD-politicus stopt na bijna 9 jaar als wethouder. In een brief neemt hij afscheid van de gemeenteraad, en geeft hij de huidige raadsleden ook een persoonlijke boodschap mee.

Elk avontuur heeft zijn einde. Dat is hoe wethouder Boaz Adank zijn afscheidsbrief aan de gemeenteraad van Breda begint. Maar liefst 9 jaar was hij wethouder van de gemeente. En dat was een functie die hij ‘met grote eer en vreugde’ vervulde. 

Corona

Wethouder Adank was onder andere wethouder economie tijdens de coronacrisis. “Ik ben gegroeid en ben vele uitdagingen tegenkomen, waarvan de coronaperiode wellicht de grootste was. Tijdens deze crisis heb ik onze stad, dorpen, ondernemers en inwoners zijn strijden tegen de gevolgen van de maatregelen. Als gemeente hebben we ons best gedaan om steun te bieden aan iedereen die het nodig had.” Ook de toeslagenaffaire maakte grote indruk op Adank. “Ik herinner me ook de gesprekken met de slachtoffers van de toeslagenaffaire; de schokkende effecten hiervan staan me nog helder voor de geest.”

“Naast de levenslessen waar ik dankbaar voor ben, heb ik het voorrecht gehad om te zien hoe onze stad en dorpen zich ontwikkelden en floreerden”, aldus de wethouder. “Ik kijk terug op een fantastische tijd waarin ik met vele inwoners en organisaties heb mogen samenwerken.”

Boodschap

Adank grijpt zijn brief ook aan om nog een boodschap mee te geven aan de gemeenteraad. “Terwijl de samenleving meer polariseerde en minder vertrouwen kreeg in de politiek, merkte ik dat de gemeenteraad niet verhardde. Persoonlijk denk ik dat er wellicht te weinig ruimte geboden werd voor echte politieke discussies. Als raadsleden staat u aan het stuur van onze gemeente. Het is belangrijk om te onthouden dat het stellen van vragen niet automatisch betekent dat de koers gaat veranderen. Door scherpe en respectvolle debatten kunt u echter wel de richting beïnvloeden.”

Adank gaat na zijn wethouderschap aan de slag als zelfstandig ondernemer. Zijn opvolger is Arnoud van Vliet.