Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Dames Barons pakken draad weer op

Basketbal

PRINCENHAGE - Barons houdt de wisselvalligheid lekker overeind, want deze week was het tegen BC Vlissingen weer best aardig. De vrouwen wonnen met 65-38.

De eerste periode was nog matig met een 2 op 14 schotpercentage. "Maar daarna ging het beter en in de tweede helft werd het zelfs goed", stelt coach Martin Gommers. Nadat Vlissingen de Bredase ploeg in december nog de eerste nederlaag van het seizoen aansmeerde, werd het daardoor zelfs een heel makkelijke 65-38 overwinning.

Coach Martin Gommers moest nogal improviseren met zijn selectie, want twee van de drie centers zaten geblesseerd aan de kant. Daarom was Siga Honcoop uit dames 2 opgeroepen en speelde Kirsten van de Sande als invaller op deze plek. Ze haalde 16 (!) verdedigingsrebounds naar beneden en bij haar zijn dat ook allemaal balwinsten, want de eerste pass daarna gaat altijd goed. Het was meteen een seizoensrecord in Barons-gelederen.

Na een heel aarzelende eerste periode (8-9) raakte Barons pas in deel twee op stoom. Of beter gezegd: raakte Kirsten van de Sande op stoom: ze scoorde in deze periode 15 van haar uiteindelijke 21 punten. Die 15 punten waren bijna de hele Barons-productie.

De verdediging sloot nog niet voldoende, waardoor Vlissingen nog redelijk aansluiting kon houden. In deel drie namen Sanne van Dongen en Anouk Goverde het voortouw en liep Barons heel effectief verder weg. Aan het einde van deze periode was er het bloederige incident waardoor center Liedewei Ratgers die maar enkele minuten zou spelen, uitviel en naar het ziekenhuis moest. Het is uiterst twijfelachtig of ze in de laatste twee wedstrijden nog in actie kan komen.

In de vierde periode vond Leontien Evers het eens tijd worden om te laten zien wat ze kan. Perfect speelde ze op de guardpositie, gooide zelf 9 punten binnen en strooide met leuke passjes waaruit anderen eenvoudig konden scoren.

Glaslijn/Barons ds1-BC Vlissingen ds1 65-38 (8-9, 27-19, 45-30)
Scores Barons: Kirsten van de Sande 21, Sanne van Dongen 15, Leontien Evers 9, Joyce van Rijckevorsel 8, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 4, Anouk Goverde 4, Asha Gommers 2, Siga Honcoop 2, Liedewei Ratgers 0