Afbeelding

Zwart-Wit treft sneller en beter Forward

Hockey

TILBURG – Het was de clash tussen Tilburg en Breda, tussen de oud-coach en zijn assistent en de twee koplopers in de eerste klasse: Forward – Zwart Wit. De ontmoeting eindigde in een 5-0-zege voor de Tilburgers.

Het was zo’n middag waarin een coach kan zien waar zijn ploeg staat. Dat wist Neutkens ook van te voren. Het verschil in de eerste klasse is immers vrij groot, dat toonde de serie ruime overwinningen van de jonge Bredase ploeg ook aan.

De ontmoeting tegen het Forward van oud-Zwart-Wit coach Jan-Willen van Trijp was dus een mooie graadmeter. “We zouden meer van dit soort wedstrijden moeten spelen”, was de droge conclusie van de Tilburgse coach aan Bredase zijde, Bart Neutkens. “In trainingen en oefenwedstrijden is dit lastig na te bootsen”, zo legt hij uit. “Onze les uit deze wedstrijd? Daar moet ik eens goed over nadenken als ik morgen de beelden weer heb gezien. In elk geval dat we alles op een hoger tempo moeten uitvoeren.”

Forward speelde een sterke eerste helft, liet de bal snel rondgaan en gaf Zwart-Wit weinig kansen. De Bredanaars probeerden wel, maar kregen onvoldoende grip op de tegenstander. Na de 1-0 leek het erop dat de bezoekers terug konden komen in de wedstrijd, maar de twee kansjes die Zwart-Wit creëerde bleven onbenut.

Na rust was het snel gedaan en liep Forward uit. “Wij zijn gewoon blijven hockeyen, de bal blijven rondspelen”, stelt Neutkens. “Dat het dan 4-0 of 5-0 wordt, dat zegt me niet zoveel. Forward was de beter ploeg, dat staat buiten kijf.”

Bij de jonge Bredase ploeg leverde de nederlaag – uiteraard – wel teleurstelling op. “Sommige jongens hadden toch gedacht dat we wat verder waren. Als iedereen een zeven had gescoord, hadden we meegedaan. Dat zat er vandaag niet in.”