Afbeelding

'Permanente controle op financiële positie NAC’

NAC

STEENAKKER – Een onafhankelijke commissie zou structureel de financiële positie van NAC moeten onderzoeken. Dat vindt de D66-fractie in Breda. “We moeten af van de zweem van gesloten boekhouding die er om heen hangt”, zegt D66-fractievoorzitter Paul de Beer.

“De financiële positie van NAC bleek in mei ineens een stuk slechter dan de gemeente voorheen dacht”, zegt De Beer. “Recente berichten stemmen hoopvol, maar wij blijven ons zorgen maken over de mate waarop Breda inzicht heeft in de NAC’s financiële positie.” De Beer vreest dat dat de gemeente wel eens geld zou kunnen kosten.

In een brief aan het college van B&W pleiten de democraten dan ook voor een commissie. “Die moet de financiële positie van de club structureel in kaart brengen. Momenten als die in mei, toen bekend werd dat de financiën er een stuk slechter voorstonden dan de gemeente dacht, willen we niet meer.”

Na die bekendmaking volgden bijeenkomsten waarin wethouder Alfred Arbouw de situatie toelichtte. “Dat was goed”, meent De Beer. “Dat moet doorgaan. Maar er zijn geen harde afspraken gemaakt hoe we die perikelen in de toekomst kunnen voorkomen.”

Volgens de Beer is wethouder Arbouw goed bezig de verhoudingen tussen de club en de gemeente ‘zakelijker te krijgen’. “Het is nu van belang dat we dat doortrekken.”