NAC is zeer efficiënt tegen PSV: 4-2, vrijdag 26 november. foto Peter Visser

NAC verliest nipt van ondermaats PSV

STEENAKKER – NAC Breda heeft zaterdagavond in Eindhoven met 1-0 verloren van PSV. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Dries Mertens in de 37ste minuut. Voor NAC was de wedstrijd in Eindhoven het 1500ste duel in de Eredivisie.

PSV begon de wedstrijd flitsend en had NAC na 27 seconden al op een achterstand kunnen zetten. Strootman stuurde Toivonen weg, die op zijn beurt Matavz in scoringspositie bracht. De Sloveen maaide echter over de bal heen en verzuimde te scoren. De snelle start van PSV was meteen ook een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft.

Beide ploegen konden geen echte kansen creëren. PSV domineerde de eerste helft, maar zag geen kans om het balbezit om te zetten in doelpunten. In de 27ste minuut had NAC met tien man moeten komen te staan. Middenvelder Robbert Schilder ging snoeihard door op Ola Toivonen en kreeg daarvoor slechts een gele kaart.

Dries Mertens leek met zijn goal de wedstrijd open te breken. Echter na rust wist geen van beide teams de kansen te verzilveren. Wel toonde NAC na rust iets meer lef, maar echt gevaarlijk werd de Bredase formatie niet. De grootste kans voor de parel van het Zuiden kwam na 59 minuten spelen. Maar liefst drie man stonden vrij voor het Eindhovense doel. Santi Kolk nam de voorzet van Janse echter zo slecht aan, dat keeper Isaksson mogelijkheid zag om afgeketste bal te grijpen.

In de 94ste minuut werd invaller Jeremain Lens met twee keer geel van het veld gestuurd. Opvallend was dat hij nog geen minuut na zijn eerste gele kaart, de tweede gele kaart al kreeg te verwerken. De rode kaart kwam echter voor NAC te laat en kon hiervan niet meer profiteren. Een minuut na de rode kaart maakte scheidsrechter Bas Nijhuis een einde aan de wedstrijd.

Rechtervleugel verdediger Jens Janse kreeg in de 44ste minuut zijn vijfde gele kaart van het seizoen, hierdoor is hij automatisch geschorst voor de komende thuiswedstrijd tegen AZ. Ook Gorter, Bonevacia en Schilder kregen een gele kaart, voor hen heeft het echter geen gevolgen.

NAC Breda heeft nu drie wedstrijden achter elkaar niet weten te winnen. Volgende week tegen de koploper zal het in ieder geval het jaar goed willen afsluiten. Dat is ook nodig om enigszins aansluiting te houden met de middenmoot.