NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser
NAC troefde zaterdagavond Vitesse in eigen huis af door met 1-0 te winnen foto Peter Visser

Donny Gorter naar AZ, Leugers naar NAC

NAC

STEENAKKER - Donny Gorter speelt komend seizoen voor AZ. De middenvelder/verdediger tekent na de medische keuring vandaag een contract bij de ploeg van trainer Gertjan Verbeek. De clubs waren eerder al tot overeenstemming gekomen.

NAC ontvangt een vergoeding voor Gorter, die nog een contract had tot 2013. De zoon van oud-prof Edwin Gorter speelde sinds 2007 voor NAC. NAC heeft zich gelijkertijd versterkt met Thilo Leugers, die voor een seizoen gehuurd wordt van FC Twente.

Leugers geldt als vervanger van Robbert Schilder. "Om te zeggen dat hij nu vergelijkbaar is met Schilder, dan zou je hem teveel druk op de schouders leggen", stelt technisch directeur Jeffrey van As, die wel veel potentie ziet in de jonge Duitser, geboren 9 januari 1991. "Het is net als Schilder een jongen die net tekort kwam bij een topclub, want daar schaar ik FC Twente onder. Ik heb het vertrouwen dat we een betere speler van hem kunnen maken, en dat hij een waardige opvolger van Schilder wordt."

Leugers deed met Twente ook Europese ervaring op. Afgelopen jaren speelde hij 21 keer voor de hoofdmacht van de Enschedeƫrs. Tot een vaste basisplaats kwam het niet. "Hij moest daar concurreren met internationals", weet Van As. Bij NAC is dat anders, heeft hij meer kans op speeltijd. "Hij wilde zelf ook heel graag naar ons, omdat hij vindt dat het Nederlandse voetbal goed bij hem past."

NAC hoopt zich de komende weken nog te versterken met vier tot zes spelers.