De oefenpot DSE-NAC Breda leidde dinsdag 10 juli tot een blamage voor de thuisploeg. NAC won met 13-0. foto Peter Visser
De oefenpot DSE-NAC Breda leidde dinsdag 10 juli tot een blamage voor de thuisploeg. NAC won met 13-0. foto Peter Visser

Ten Rouwelaar geniet volop van voetballeven

NAC

STEENAKKER - De fotopersdag van NAC Breda maandagmiddag geeft de mogelijkheid om de spelers hun verwachtingen te laten uitspreken over het komende seizoen. De prognoses verschillen weinig van elkaar. Stiekem wordt er gehoopt op de play-offs om Europees voetbal, maar handhaving is net zo belangrijk.

'Dit is niet zomaar een club'
De 31-jarige sluitpost Jelle ten Rouwelaar, die nog een vierjarig contract heeft bij NAC, hoopt op een stevige plek in de middenmoot. “Als we nog een paar goeie spelers erbij krijgen, moet een plaats tussen tien en veertien op de ranglijst geen probleem zijn. De voorbereiding stemt tot nu toe positief, maar daarin hebben we nog weinig serieuze tegenstand gekregen. Met nog een paar versterkingen verwacht ik een mooi seizoen voor NAC.”

“Ik vind het belangrijk dat spelers over het juiste karakter beschikken”, zegt Ten Rouwelaar, die hamert op een goede mentaliteit bij hem en zijn medespelers “Dat wordt namelijk verwacht bij NAC. Want dit is niet zomaar een club; je moet bij deze club passen. En vechtlust is daarin een van de voornaamste aspecten, wat mij betreft.”

'Voetballen is het mooiste wat er is'
De ervaren doelman heeft het naar zijn zin bij ‘De Parel van het Zuiden’. “Iedereen heeft ambitie om hogerop te komen. Dat moet je ook altijd blijven houden, ongeacht je leeftijd. Maar ik wil blijven spelen en absoluut niet bij een grotere club op de bank eindigen. Daarom prefereer ik een basisplaats bij NAC boven de bank bij een grotere club. Ik geniet nog veel te veel hier om weg te gaan en ik ben dan ook erg content met mijn contract. Voetballen is namelijk het mooiste wat er is.”