NAC heeft voor de tweede keer in dit seizoen van Feyenoord gewonnen. Op 3 maart werd het in het eigen Rat Verlegh Stadion 2-1.
NAC heeft voor de tweede keer in dit seizoen van Feyenoord gewonnen. Op 3 maart werd het in het eigen Rat Verlegh Stadion 2-1. Peter Visser

NAC: De dag na de 2-1 winst op Feyenoord (foto's)

NAC

BREDA - Zaterdagavond 3 maart heeft NAC Feyenoord voor de tweede keer dit seizoen verslagen. Na de winst met 2-1 is de sfeer onder het team opgetogen. Een korte terugblik op de reacties de spelers en hun trainer.

"Deze avond was niets minder dan een geweldige", zegt trainer Stijn Vreven tegen NAC.nl. "Niet alleen het winnen van Feyenoord, maar ook de drie punten als je kijkt naar de plek waar wij nu staan." Daar stemt speler Nigel Bertrams mee in. "Deze drie punten hebben ervoor gezorgd dat we een plek stijgen op de ranglijst en even lucht kunnen happen. We staan boven Willem II nu, laten we dat maar houden." Thierry Ambrose zei tegen NAC.nl dat het volgens hem een echt avondje NAC was. "Dit is een geweldig moment voor ons en heel Breda. Ik realiseer me heel goed dat we hier geschiedenis hebben geschreven door Feyenoord twee keer in één seizoen te verslaan en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken." 

Sadig Umar, die de penalty nam, twijfelt zelf of deze echt was vertelt hij tegen de clubsite. "De scheidsrechter beslist uiteindelijk. Ik ben erg blij dat ik de bal goed inschiet. We speelden zoals afgesproken." Toch realiseren ze zich de eerste helft beter was dan de tweede helft. "De eerste helft speelden we zoals ik gehoopt had. De tweede helft was Feyenoord een stuk beter dan wij, maar we bleven wel compact verdedigen", aldus de trainer. Volgens Sadiq Umar was de tweede helft dan ook erg zwaar. "Het lukte ons toch om Feyenoord van het scoren af te houden." 

Bodi Busselers mocht invallen tegen Feyenoord en dat vond hij een heerlijk gevoel. "Ik had ook wel verwacht dat ik er misschien in zou komen vanavond. Ik zit lekker in mijn vel en blijf gewoon elke dag keihard knokken." Meer spelers hadden een goed gevoel na afloop van de wedstrijd. "We hebben met zijn allen gestreden vanavond, wat heeft geleid tot deze fanastische overwinning", zegt Bertrams. Umar vond de fans ongeloofelijk zaterdagavond. "Dat ze mijn naam zo hard zingen, daar doe je het voor. Ik vind het belangrijk om de fans te geven wat ze willen en dat is vanavond denk ik gelukt." Ambrose zegt dat ze momenten als deze nooit gaan vergeten. "De sfeer in de kleedkamer was geweldig. Iedereen was aan het zingen en dansen." 

"Dit is een geweldig Avondje NAC geworden", aldus trainer Stijn Vreven tegen de clubsite.