Afbeelding
Foto: Peter Visser

NAC maakt zich zonder geschorste Kortsmit op voor play-offs tegen FC Emmen

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - Na het tweeluik tegen MVV staat vandaag om 18:45 uur een nieuw avondje NAC op de planning. In de halve finale van de Keuken Kampioen Play-offs treft NAC eredivisionist FC Emmen.

Na de nederlaag tegen landskampioen Feyenoord in speelronde 33 wist FC Emmen dat het zich kon opmaken voor Play-offs. Vanavond treft NAC de ploeg in het eigen Rat Verlegh Stadion.

NAC schakelde vorige week MVV uit. NAC had enkele dagen om zich te hergroeperen na de slag in Maastricht. Een groot gemis vanavond zullen de geschorste Kortsmit (rood) en Mac Nulty (twee keer geel) zijn. 

Over NAC- Emmen
In de Keuken Kampioen Play-offs van 2021 troffen beide ploegen elkaar ook al. Destijds besloeg het slechts één duel. Gedurende dit duel was het voor NAC vooral tegenhouden. Een sliding in de laatste seconde van de reguliere speeltijd voorkwam een uitschakeling. Een penaltyserie zorgde uiteindelijk voor de Bredase winst.

Ditmaal zullen beide ploegen elkaar twee keer treffen, te beginnen in Breda. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.