De G-talenten van NAC.
De G-talenten van NAC. Foto: V.V. Zundert

Bijzondere Eredivisie met topclubs komt naar Rat Verlegh Stadion

Door: Olaf Knook NAC

BREDA - Komende zondag nemen de G-teams van Ajax, ADO Den Haag, Excelsior en NAC het tegen elkaar op in het Rat Verlegh Stadion voor een nieuwe speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Deze competitie is speciaal voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. NAC trapt om 12.30 uur af tegen Ajax.

Het Rat Verlegh Stadion bruist zondag 21 april van voetbalplezier, want dan komt de Bijzondere Eredivisie naar Breda. De G-teams van Ajax, ADO Den Haag en Excelsior gaan het veld betreden om het op te nemen tegen de G-talenten van NAC. De Bijzondere Eredivisie is een competitie speciaal voor voetballers tussen de 10 en 18 jaar met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen.

De laatste keer dat de G-talenten van NAC het veld betraden, was op het sportcomplex van AZ Alkmaar. Daar waren ze onverslaanbaar. Ze speelde gelijk tegen FC Groningen en boekten overwinningen op AZ en De Graafschap. De aftrap van de eerste wedstrijden in het Rat Verlegh Stadion staat gepland rond 12.30 uur. Publiek is welkom.

NAC G-talenten

De G-talenten van NAC laten elke maand hun beste vaardigheden zien op het sportpark van WDS’19 tijdens de trainingsavonden. Sinds dit seizoen zijn ze ook actief in vijf speelrondes van de Bijzondere Eredivisie. Voor hen draait het spel niet alleen om doelpunten maken, maar ook om zelfvertrouwen, verbinding en - natuurlijk - lekker in beweging zijn. Het G-team van NAC bestaat uit 12 spelers.

Programma
12.30 uur: NAC - AFC Ajax
12.30 uur: Excelsior - ADO Den Haag
13.15 uur: AFC Ajax - Excelsior
13.15 uur: NAC - ADO Den Haag
14.00 uur: NAC - Excelsior
14.00 uur: ADO Den Haag - AFC Ajax