NAC verloor in het Willem II Stadion. Vrijdag krijgt NAC ADO op bezoek.
NAC verloor in het Willem II Stadion. Vrijdag krijgt NAC ADO op bezoek. Foto: Peter Visser

Nieuwe linksback voor NAC: Gersbach

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - NAC Breda heeft nu ook daadwerkelijk linksback Alex Gersbach binnen gehengeld. De 21-jarige Australiër wordt overgenomen van Rosenborg BK en zette deze woensdag zijn handtekening onder een verbintenis van 2,5 jaar.

Gersbach strijdt op dit moment met Australië om de Azië Cup en meldt zich na zijn interlandverplichtingen in Breda. Gersbach werd in 1997 onder de rook van Sydney geboren in de plaats Auburn.

Hij voetbalde voor the Australian Institute of Sport tot hij in juli 2014 transfereerde naar Sydney FC. Voor de club uit de Australische A-league speelde hij 32 wedstrijden, waarna in januari 2016 Rosenborg BK aanklopte en de jonge linksback naar Noorwegen haalde. 61 keer kwam hij in actie in het shirt van Troillongan.

Vorige winter verhuurde de Noorse club hem gedurende de tweede seizoenshelft aan RC Lens, waar hij twaalf wedstrijden speelde in de Ligue 2. Als international maakte hij zijn debuut voor The Socceroos tegen Griekenland. Tot nu toe speelde hij vijf interlands.

Gersbach is blij met zijn nieuwe uitdaging in Breda, laat hij weten op de site van NAC.nl: "Het heeft even geduurd totdat het definitief kon worden gemaakt, maar ik ben blij dat het nu rond is. NAC lijkt mij een hele levendige club waar je veel meemaakt. Ik heb veel goede verhalen gehoord over de club. Voor mij is het nu zaak om de Azië Cup goed af te sluiten en daarna zo snel mogelijk richting Breda te reizen om met iedereen kennis te maken."