Afbeelding
Foto: Ben Nienhuis

Vitaal Breda haalt de Sociale Sportschool naar de stad

Door: Hanneke Marcelis Sport

BREDA - Een bootcamp waaraan zowel sporters als ouderen in een rolstoel deelnemen. Dat klinkt misschien onlogisch, maar dat is het volgens Vitaal Breda zeker niet. Zij halen het initiatief, dat bekend staat onder de naam Sociale Sportschool, naar Breda. Daarmee combineren zij een serieuze work-out met een sociale component.

Het idee van de Sociale Sportschool is dat enthousiaste sporters samen met ouderen in een rolstoel of met een rollator gaan bootcampen. De rolstoelen of rollators worden door de sporters met verschillende oefeningen als fitnessapparaat gebruikt. Zo doen zij een fysiek uitdagende work-out, maar komen ook de ouderen in beweging. Zij doen tegelijkertijd namelijk ook lichte oefeningen. Het is een initiatief dat goed past bij de stichting Vitaal Breda. Zij willen Bredanaars niet alleen fysiek gezonder maken, maar ook mentaal. "De bootcamp heeft ook een sociale component", aldus de stichting.

Initiatief

Het idee voor de Sociale Sportschool ontstond in Den Bosch. Vanuit die stad is het uitgegroeid tot een landelijk platform waar welzijnsorganisaties, sportclubs en trainers zich bij aan kunnen sluiten. Samen zorgen zij voor structurele bootcamps voor ouderen en sporters. Wil jij meedoen in Breda? Neem dan contact op met Stichting Vitaal Breda; info@vitaalbreda.com 06-50511806. De eerste Sociale Sportschool gaat van start tijdens de eerste editie van FestiVitaalBreda in de laatste week van september.

Vitaal Breda

Stichting Vitaal Breda zet zich in om van BReda in 2025 de vitaalste gemeente van Nederland te maken. De stichting is onder andere de drijvende kracht achter BelcrumTelt.