De kwartfinales van het Heja-Plugro Sport Open zaten vol verrassingen. foto Gert-Jan van Linschoten
De kwartfinales van het Heja-Plugro Sport Open zaten vol verrassingen. foto Gert-Jan van Linschoten

420 tennissers starten aan Open Prinsenbeek

Tennis

PRINSENBEEK - De 36ste editie van het open tennistoernooi van TV Prinsenbeek begint op de dag dat Nederland aftrapt op het EK Voetbal. Met weer meer dan 420 deelnemers in het recreatieve toernooi voor de niveaus 3 t/m 8 is het weer een van de grootste tennistoernooien van West=Brabant.

Daarnaast staat als gebruikelijk het Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) op het programma. Dat krijgt vorm nu de inschrijving gesloten is. Bij de dames hebben Olga Kalyuzhnaya (nr 6 van Nederland) en Nicole Thyssen (8) ingeschreven. Beide dames samen hebben de vorige 5 edities van het Plugro Sport – Full Management Support Open gewonnen waarbij de stand met 3-2 in het voordeel is van Olga.

Bij de heren staat er dit jaar ook weer een sterk deelnemersveld aan de start. Tot op dit moment wordt de ranglijst aangevoerd door Mark de Jong (11), gevolgd door Arko Zoutendijk (13), Tim van Terheijden (14) en Bas van der Valk (15).
De eerste 22 geplaatste spelers bij de heren voor het hoofdtoernooi, dat start op woensdag 13 juni, staan binnen de top 87 van Nederland waaronder ook trainer van TV Prinsenbeek André van der Bijl (80). Het schema van 32 wordt bij de dames en heren verder aangevuld met 4 winnaars uit het kwalificatietoernooi én door 6 wild cards die nog te vergeven zijn door toernooidirecteur Iwan van der Maas.

Programma:
Zaterdag 9 en zondag 10 juni voorweekend 3 t/m 8 toernooi
Maandag 11 en dinsdag 12 juni kwalificatietoernooi NRT
Woensdag 13 juni start NRT, vervolg donderdag 14 en vrijdag 15 juni
Zaterdag 16 juni halve finales alle categorieën
Zondag 17 juni finales alle categorieën