Tennistalenten uit de hele wereld in actie tijdens editie 2015 van Breda Future.
Tennistalenten uit de hele wereld in actie tijdens editie 2015 van Breda Future. Stadsfotograaf Breda

Breda Future mikt op 7500 bezoekers

Tennis

BREDA - Tennistoernooi Breda Future mikt dit jaar op 7500 bezoekers. Dat zijn er 1500 meer dan in 2015. Het toernooi staat dit jaar van 18 tot en met 26 juni op het programma.

Qua sportieve opzet is het toernooi hetzelfde als de afgelopen jaren. Als Future + toernooi weet de organisatie zich verzekerd van belangstelling van de tennissterren van morgen. Maar ook spelers die door blessures een duikeling hebben gemaakt op de wereldranglijst, komen naar Breda voor het vergaren van punten.

De kersverse Nederlandse tennistopper Kiki Bertens is er niet bij, zij speelt Wimbledon en andere grote toernooien. Haar prestatie in Parijs, waar ze de halve finale haalde, maakte echter ook in Breda wat los. “Ik verwacht zeker een positief effect”, vertelt toernooidirecteur Mike van Velzen. “Het is heel positief als er weer een Nederlander zo’n prestatie neerzet.”

Een van de talenten die sowieso in actie komt, is Tim van Rijthoven. “Hij wordt gezien als een van de grootste talenten die er op dit moment zijn”, aldus Van Velzen. De Roosendaalse tennisser (19) maakte afgelopen jaar al zijn debuut voor het Davis Cup-team.

De opzet van het park is wel aangepast, vertelt Van Velzen. “Afgelopen jaar was het promodorp achterop het terrein. Dat hebben we nu naar voren gehaald. Daar komt een echte entree. Het restaurant hebben we naar achter verplaatst en dat krijgt een grote glazen gevel zodat je uitzicht hebt op de baan.”

Toernooidirecteuren  Mike van Velzen en Christel de Baat hebben samen met de andere vrijwilligers van het evenement een druk programma in elkaar gezet. “Want behalve toptennis hebben we voor elke dag een thema.”

Breda Future kent weer een Ladies Day, maar ook een Kids & Teensdag en verschillende zakelijke bijeenkomsten. Terug van weggeweest is de Celebrate Giving actie samen met het Fonds Gehandicapten Sport. “Een deel van het geld dat wordt ingezameld gaat naar de Paragames.”

De bedoeling is dat de Paragames komend jaar ook tijdens Breda Future de rolstoelwedstrijden op de banen in Ruitersbos afwerken. “Op die manier steunen we als ene Bredase evenement het andere.”