Bredase scheidsrechters verbaasd over houding Blatter

Voetbal

BREDA - Het doelpunt van Engeland tegen Duitsland dat volgens scheidsrechter Larrionda geen doelpunt was, zorgt voor een hoop verontwaardiging. Vooral over de opstelling van Fifa-voorzitter Blatter. Onbegrijpelijk dat hulpmiddelen niet zijn toegestaan, vindt ook de voorzitter Bredase scheidsrechters.

De voorzitter van voetbalscheidsrechters ‘Breda en omstreken’ begrijpt niet dat de scheidsrechter geen gebruik mag maken van technische middelen. “Die scheidsrechter had alleen even op een schermpje hoeven kijken, dan was dit niet gebeurd. We hoeven niet om alles het spel stil te leggen, alleen bij dit soort gevallen. Even checken of de bal wel of niet over de lijn was en weer doorspelen. Dat kost hooguit twee minuten.”

Vogelezang vindt het een menselijke fout van de Uruguayaanse arbiter, waar hij geen blaam voor treft. “Het spel gaat in sommige gevallen te snel voor het menselijk ook. We moeten Blatter aankijken.” De Fifa-voorzitter is tegen het gebruik van technische hulpmiddelen. Vogelezang vindt het onbegrijpelijk dat de 74-jarige Zwitser daar in zijn eentje over kan beslissen. “Volgens mij is hij op dit moment de enige die het tegen wil houden.”