Afbeelding

Master NHTV eerste met overheidssubsidie

Algemeen

BRABANTPARK - Master Media Innovation is de eerste door de overheid gefinancierde en geaccrediteerde hbo-master opleiding in Nederland. NHTV internationaal hoger onderwijs Breda start de richting in september.

NHTV is geselecteerd om een master op het gebied van Media te verwezenlijken.
De master aan NHTV wordt aangeboden in twee varianten: een voltijd doorstroommaster voor studenten die een bacheloropleiding hebben afgerond en een variant voor mensen met enige jaren ervaring in de media-industrie.

Demissionair minister Ronald Plasterk heeft in zijn strategisch plan “Het hoogste goed” op verschillende terreinen subsidie uitgetrokken voor de financiering van professionele masteropleidingen. De minster is van mening dat innovatie het beste middel is om uit de huidige economische crisis te komen.

De NHTV werkt samen met verschillende bedrijven uit de media-industrie en specialisten van universiteiten in binnen- en buitenland - met een hbo-master Media Innovation.

De master is geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie) en levert een formele erkende Nederlandse mastertitel op. Verder wordt de master door de overheid gesubsidieerd.