foto Caro
foto Caro

Galderse Meren steeds populairder bij ganzen

Algemeen

BREDA - Het mooie weer van de afgelopen week trekt niet alleen hordes dagjesmensen naar de Galderse Meren, maar ook vliegende toeristen. In toenemende mate blijken de strandjes bij het recreatiegebied gewild bij ganzen.

De beesten bevolken het zandstrand als de badgasten weg zijn, of die het vanwege het frissere weer even laten afweten. “De medewerkers van de Atea groep nemen de strandjes mee in hun dagelijkse werk”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Dinsdag en woensdag hebben die medewerkers de uitwerpselen van de ganzen verwijderd. Volgens de woordvoerder is de populariteit van de Galderse Meren onder ganzen toegenomen ten opzichte van andere jaren. Over extra maatregelen wordt nog niet gedacht. “Dat is sowieso niet zo makkelijk. Een hondenbezitter kun je beboeten, bij een gans is dat lastiger. Als het echt toeneemt, gaan we wel kijken of we iets kunnen doen.”

Overigens valt de ganzenoverlast bij de Galderse Meren mee. De Asterplas in de Haagse Beemden mag zich in grotere belangstellingen van de vliegende vrienden verheugen.