Afbeelding
Foto: Karin Jonkers

ZODIAC de musical van start in de Koepel: Dit is wat je ervan kan verwachten

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Al maandenlang wordt er hard gewerkt in de Koepel om musicalspektakel ZODIAC tot leven te brengen. En donderdag 17 juni was het dan eindelijk zo ver. Honderden enthousiastelingen verzamelden zich bij de Koepel om de eerste voorstelling te bezoeken. Wij waren erbij, en vertellen je wat je van Zodiac kan verwachten.

De beleving begint bij ZODIAC de musical buiten al. Want je staat niet simpel in de rij om binnen te komen. Nee, je staat meteen ingedeeld bij het element dat je zelf koos toen je je ticket kocht: Water, lucht, vuur of aarde. In de Koepel zijn dan ook vier losstaande tribunes opgebouwd, waardoor je de gehele show vanaf jouw eigen element beleeft.

Die vier elementen spelen een belangrijke rol in het verhaal dat Zodiac vertelt, net als de sterrenbeelden die al wekenlang op het dak van de Koepel te bewonderen zijn. Zodiac gaat namelijk over de sterrenbeelden die samen besluiten de vier elementen terug te halen van aarde. Want in de ogen van de sterrenbeelden is het experiment aarde mislukt. Het verhaal speelt zich af in 2031. De mensen hebben de aarde op dat moment volledig uitgeput en vernield.

ZODIAC de musical had zich met de Koepel geen mooier en beter passend decor kunnen wensen. Zo wordt het plafond van de Koepel veelvuldig gebruikt in het verhaal door er gigantische beelden op te projecteren. In combinatie met het gebruik van vele drones en het live orkest brengt Zodiac in de Koepel het heelal dichterbij dan ooit. 

Wanneer het musicalspektakel er na 110 minuten op zit, zal het verhaal je nog lang niet loslaten. Want Zodiac is een musical met een boodschap. Over de toekomst van de aarde, en hoe we als mensen met elkaar om gaan. Maar hoe je de boodschap precies interpreteert zal voor iedereen anders, stelt regisseur William Spaaij. En er is maar één manier om daarachter te komen: Zodiac zelf bezoeken. Honderden Bredase kinderen zullen dat binnenkort sowieso gaan doen. De gemeente Breda maakt het mogelijk dat 600 groep 8 leerlingen de musical 1 juli mogen bezoeken. 

Wie Zodiac ook wil beleven, kan kaarten kopen via de website van ZODIAC de musical. Zodiac zal drie maanden te zien zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding