Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Nieuwe flitspalen moeten verkeer remmen bij oversteekplaats Westerparklaan

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Bij de oversteekplaats aan de Westerparklaan zijn twee flitspalen geplaatst. Die moeten ervoor zorgen dat verkeer minder vaak te hard rijdt, en niet meer door rood licht rijdt. De palen zijn geplaatst nadat er, wederom, een dodelijk ongeval plaatsvond op de oversteekplaats.

Op 21 september 2021 vond er een dodelijk ongeval plaats op de Westerparklaan. Een 75-jarige vrouw uit Etten-Leur werd geraakt door een auto, en overleefde het ongeval niet. Het ongeval stond niet op zichzelf. In het verleden hebben er al meer zware ongevallen plaatsgevonden.  

Na eerdere ongevallen zijn er al maatregelen genomen om de verkeerssituatie op de oversteekplaats te verbeteren. Omdat eerdere ongevallen ‘s avonds en ‘s nachts plaatsvonden, waren die maatregelen met name gericht op het verlichten van de oversteekplaats. 

Na het ongeval in september is besloten om flitspalen te plaatsen. Sinds deze week staat er bij de oversteekplaats twee flitspalen die zowel controleren op de snelheid die gereden wordt, als op het stoppen voor rood licht. 

Lange termijn
Op de lange termijn zullen er mogelijk nog meer maatregelen worden genomen. Veilig Verkeer Nederland deed onderzoek naar de verkeerssituatie op de Westerparklaan en adviseert de gemeente om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een fietstunnel- of brug. Volgens Veilig Verkeer Nederland zou een dergelijke ongelijkvloerse kruising de meest veilige oplossing zijn.