Het uitgaansgebied van Breda
Het uitgaansgebied van Breda Foto: BredaVandaag

Nachtbussen verdwijnen uit Breda door tekort aan chauffeurs

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - De Nightliners van Arriva in Breda rijden in het weekend van 17 en 18 december voor het laatst. Na dat weekend rijden er geen Nightliners meer vanuit Breda. Door personeelstekort is het niet langer mogelijk om de nachtbussen nog te laten rijden. Dit, in navolging op ook het stopzetten van de Nightliners vanuit Tilburg en Den Bosch eerder dit jaar.


Arriva betreurt het ten zeerste om deze beslissing te moeten nemen. Zeker nu het uitgaansleven in de weekenden in de grote steden weer op gang is gekomen. Echter, ook uitzendbureaus of samenwerkingspartners van Arriva kunnen momenteel niet voldoende chauffeurs leveren voor een betrouwbare dienstregeling op de nachtlijnen. De Nightliners zijn een extra dienst die Arriva aanbiedt, aanvullend op de reguliere dienstregelingen overdag.

De volgende lijnen rijden in het weekend van 17 en 18 december 2022 voor het laatst:
Lijn 850 Breda Centrum - Etten-Leur
Lijn 851 Breda Centrum - Etten-Leur via Schoenmakershoek
Lijn 852 Breda Centrum - Made
Lijn 854 Breda Centrum - Oosterhout
Lijn 855 Breda Centrum - Zundert

Arriva zoekt buschauffeurs
Onder meer door de naweeën van corona, in combinatie met een krappe arbeidsmarkt, is er sprake van een tekort aan buschauffeurs. Arriva is dan ook voortdurend op zoek naar nieuw personeel. “Is het beroep buschauffeur misschien iets voor jou? Kijk op www.werkenbijarriva.nl voor alle voordelen van het vak en actuele vacatures”, laat Arriva weten.