Afbeelding
Foto: Pixabay

VVD en GL Breda: Kennis over Holocaust schiet tekort

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - Afgelopen week kwamen cijfers naar buiten met betrekking tot de kennis van Nederlanders over de Holocaust. Hieruit bleek onder meer dat een deel van mensen niet gelooft dat de Holocaust plaats heeft gevonden. VVD en GL Breda besluiten het aan te kaarten bij het college.

Uit het onderzoek van The Conference on Jewish Material Claims Against Germany komt naar voren dat zes procent van de Nederlanders geboren vanaf 1980 denkt dat de Holocaust een mythe is. Ook gelooft 17 procent dat het aantal Joden dat werd gedood zwaar overdreven is. Daarnaast blijkt uit eerder onderzoek dat veel jongeren opvallend weinig van de holocaust weten.

De Bredase VVD en GroenLinks Breda vinden de resultaten schokkend en vragen zich af hoe het zit met het kennisniveau over de Holocaust bij Bredase inwoners. De partijen willen van het college weten wat er nu al gedaan om Bredanaars meer kennis te geven over de Holocaust.

Ook vinden de raadsleden van de VVD en GL dat er meer moet gebeuren om de kennis over de Holocaust te vergoten bij onder inwoners. Ze zijn dan ook benieuwd welke rol het college daarbij voor de gemeente ziet en welke mogelijkheden zij zien om het kennisniveau over de Holocaust onder inwoners te verbeteren.