Afbeelding
Foto: Radio Pannekoek

Radio Pannekoek sluit na drie jaar de deuren: ‘Time to move on’

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Radio Pannekoek, gevestigd bij STEK aan de Veilingkade, houdt na drie jaar op te bestaan. De eigenaren hebben besloten de handdoek in de ring te gooien, omdat zij, naar eigen zeggen, met te veel beperkende normen en regels te maken hebben. Het pand van Radio Pannekoek wordt overgenomen door ‘De Kolenmeester’, die daar een nieuw concept gaan beginnen. 

Zo’n drie jaar geleden sloegen vrienden Maarten, Billy, Miro en Maarten de handen ineen. Zij openden in het houten huisje op STEK hun nieuwe concept, genaamd Radio Pannekoek. Niet alleen radio-maken, maar ook het ontvangen van gasten en het bakken van pannenkoeken. Het restaurant moest een ‘klein paradijs bij STEK’ worden. Vandaag laten de uitbaters weten te stoppen met Radio Pannekoek. 

“Met een traan en een lach laten we jullie weten dat er na bijna drie jaar een einde komt aan Radio Pannekoek”, aldus Billy, Mauro, Miro en Maarten. “Wat een mooie tijd hebben we gehad op het Haveneiland, en wat gaan we het missen! Pannekoek, ongetwijfeld het vetste en meest intense project dat we tot nog toe hebben gedaan”, aldus de vrienden. “Het begon voor ons allemaal na de eerste covid-golf in juli 2020; er konden geen evenementen meer worden georganiseerd. Voor ons was deze plek dé ideale uitkomst om onze creatieve uitspattingen de vrije loop te laten. Zo zagen we een plek voor ons waar we samen met andere creatieven en muziekliefhebbers onze muziek ten gehore konden brengen. We waren vanaf het eerste moment verliefd op deze plek. En met een goede dosis ambitie zijn we ervoor gegaan. Twee zware coronawinters volgden - we gingen vol goede moed weer open -, maar toen werden langzaam onze openingstijden en mogelijkheden ingeperkt”, aldus de uitbaters. 

“We wisten dat we in eerste instantie 2,5 jaar konden bivakkeren op het terrein, maar we hoopten op veel meer. Die extra tijd komt er uiteindelijk ook - en dat is fijn voor alle ondernemers op STEK en het Haveneiland. Tegelijkertijd komen er vanaf 2023 nóg meer, voor ons beperkende, regels en normen in het gebied en de consequentie is dat we onze bezoeker nu echt niet meer kunnen geven wat wij voor ogen hadden. Het toekomstbeeld strookt in ieder geval niet met ons beeld van die plek, en de manier waarop wij onze hospitality voor jullie regelden. So… it’s time to move on. Tijd voor nieuwe avonturen en nieuwe kansen.”

Voor het houten huisje op STEK is al opvolging geregeld. “We hebben een partij gevonden die perfect past binnen deze nieuwe situatie. Een ondernemersduo dat met hart voor het gebied, hart voor heerlijk eten en een compleet nieuwe energie aan de slag gaan. ‘De Kolenmeesters’ gaan er voor, de aankomende jaren”, aldus Billy, Mauro, Miro en Maarten. “Het wordt een project waarin ze met hun concept een hele eigen swung geven aan het gebouw, maar waar ook zeker de charme van het oude Pannekoek zal blijven bestaan. Wij hebben vertrouwen in hen en wensen hen dan ook heel veel succes op STEK. We zullen er vast en zeker zelf ook nog vaak te vinden zijn in de toekomst.”

Op zaterdag 25 maart organiseren de uitbaters een afscheidsfeest. “Iedereen is dan vanaf 14.00 uur welkom om een biertje te drinken en de allerlaatste pannenkoek te eten”, aldus het viertal. “We hopen dat we er samen met jullie in ieder geval nog een mooi eind aan kunnen breien en de plek nog een avondje kunnen laten shinen zoals we dat altijd voor ogen hadden. We gaan deze drie mooie jaren nooit vergeten.”