Afbeelding
Foto: Waterakkers parkrun

Breda krijgt een eigen Parkrun bij Waterakkers

Algemeen

BREDA - Vanaf zaterdag 1 april start een nieuw evenement in de Waterarkkers: De Parkrun. Parkrun is een gratis evenement, georganiseerd door de lokale gemeenschap, waar je kunt wandelen, joggen, hardlopen, meehelpen of toekijken. De Parkrun is 5 kilometer met tijdwaarneming en vindt elke zaterdagmorgen plaats om 9 uur op dezelfde locatie. Parkrun is positief, gastvrij en inclusief: er is geen tijdslimiet en niemand finisht als laatste.

Breda krijgt een eigen Parkrun als vaste prik op de zaterdagmorgen. De Parkrun route bestaat uit een route over fiets- en wandelpaden langs het water, waarbij het tweede gedeelte via een bruggetje dubbel gelopen wordt. Na exact 5 kilometer bevindt de finish zich precies voor de deur van boerderijwinkel “Bij Snoek” voor een post-run koffie en, voor de liefhebbers, vers ijs.


Het idee voor Parkrun in Breda was er al lang en vanuit diverse kanten meldden lokale lopers, maar ook stadsbewoners met internationale Parkrun-ervaring zich al vaker bij de Parkrun-organisatie. Ondanks het vele groen in en om de stad en de grote groep geïnteresseerden was het even zoeken naar de juiste locatie. Een natuurlijk setting met voldoende ruimte en een uitstekende, ononderbroken route vond het team uiteindelijk aan de Waterakkers. “De mogelijkheid om start- en finishgebied voor de deur van een gezellige ijsboerderij te plaatsen, maakte dit de locatie bij uitstek voor langverwachte parkrun in de Parel van het Zuiden”, aldus de organisatie. Het team bestaat uit crew members uit parkrunners met internationale roots, zoals de Zuid-Afrikaanse team lead Kelly, maar heeft ook leden die geboren en getogen zijn in Breda en daarmee de lokale loopgroepen vertegenwoordigen. Bovendien zijn er crew members die al veel ervaring hebben met het organiseren van parkruns in onder andere Rotterdam en Utrecht.

1 april van start
Op 1 april 2023 gaat parkrun Waterakkers dan echt van start. “We hopen je te zien bij één van onze parkruns, elke zaterdag zijn we er om 9:00. Iedereen is welkom, of je nu een snelle hardloper bent of een mooie wandeling wilt maken. Schrijf je snel en eenmalig in voor parkrun via www.parkrun.co.nl/register/ en je kunt oneindig vaak gratis meelopen met parkruns over de hele wereld.” Meer informatie is te vinden op www.parkrun.co.nl/waterakkers/

Afbeelding
Afbeelding